Pajtić: Ne plašim se da ću ići u zatvor ako izgubim izbore

Vesti 17. avg 201513:41 > 15:25
Podeli:
Izvor: FoNet/Nenad Đorđević

Vlada Aleksandra Vučića neuspešna na svim poljima, od ekonomskog, do socijalnog, i da je jedna od 10 najneefikasnijih vlada na svetu, smatra predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine i lider Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić.

“O tome ne govori opozicija, već Svetski ekonomski forum”, rekao je Pajtić za radio Slobodna Evropa.

Kako je istakao, ne boji se da će, ako izgubi izbore, otići u zatvor, jer Vučić i njegove kolege znaju da nije ni saobraćajni prekršaj napravio u životu, a kamoli uzeo i jedan jedini dinar.

„I zbog toga mi je toliko lako da ih kritikujem. Zbog toga mi je toliko lako da kažem da će oni završiti u zatvoru i zbog zakona o konverziji, i zbog zakona o Beogradu na vodi, i zbog zakona o posebnim uslovima prodaje nepokretnosti, jer tim zakonima izbijaju stotine miliona evra iz džepova građana Srbije“, ukazao je Pajtić.

Povodom izjave ministra policije Nebojše Stefanovića da je grafite „Smrt Pajtiću“ pisao član DS i da je on to priznao, Pajtić je rekao da ta izjava, prema njegovim informacijama, nije tačna, ali je dodao da su to trenutne informacije kojima raspolaže.

“Stefanović je, ako se podrobno pročita njegova izjava, vrlo vešto rekao samo da je privedeno lice priznalo da je član DS, a nije priznalo da je pisalo grafite ‘Smrt Pajtiću’. Vrlo vešto je to izveo i ostavio utisak da je neko iz DS priznao da je to učinio”, rekao je Pajtić.

On je rekao i da se „plaši“ da je Stefanović „govorio i kao potpredsednik SNS, a ne samo kao ministar policije“.

Prema mojim informacijama, taj čovek je pisao sasvim druge parole, rekao je Pajtić, pominjući parolu „Lažeš, Vučiću“ i priveden je zbog toga, a ne zato što je pisao grafite protiv predsednika DS.

Na pitanje kakvu DS ima podršku u biračkom telu, Pajtić je odgovorio da je pre osam meseci bila na 12,5 odsto. “Otprilike ta podrška stoji, s tim što mi na lokalnim izborima imamo uvek znatno više”, objasnio je Pajtić.

Upitan šta realno očekuje na sledećim izborima, Pajtić je uzvratio da DS ima obavezu da pobedi vlast i stvori širi front. “Treba da budemo svesni da kritički odnos prema republičkoj Vladi ne samo da postoji, nego je on većinski” kaže Pajtić uz opasku da DS mora da ubedi ljude da treba da izađu na izbore.

Upitan da li, kao predsednik Pokrajinske Vlade, ima kontakte sa republičkim institucijama u Beogradu, Pajtić je odgovorio: „Nikada“ a na pitanje kada je poslednji put razgovarao sa premijerom Vučićem, on je ogovori da se sa njim čuo „jednom prilikom telefonom, nakon što je izabran za predsednika republičke Vlade“.

SNS: Zašto se plašite predstojećih izbora?

Srpska napredna stranka (SNS) upitala je predsednika Demokratske stranke (DS) i pokrajinskog premijera Bojana Pajtića zašto se plaši predstojećih izbora i da li ga je sramota što je otkriveno da DS stoji iza navodnih napada na njega.

„S obzirom na to da je Pajtić toliko siguran u ono šta narod misli o njemu i zato što, kako se sam hvali, uživa podršku 12 odsto građana, zašto se toliko plaši predstojećih izbora“, pitaju naprednjaci Pajtića.

U saopštenju ga pitaju i da li se plaši da će ostati bez fotelje ili da će biti otkrivene sve kriminalne afere njegovog režima.

„SNS pita Pajtića, povodom njegovog najnovijeg obraćanja javnosti, da li je intervju davao na svom radnom mestu ili iz Beograda, iz svoje senke? Takođe, pitamo Pajtića da li ga je sramota, iako znamo da je to nemoguće, što je otkriveno da upravo DS stoji iza navodnih napada na njega i što sada svi znaju da oni koje je on zaposlio u ‘Vodama Vojvodine’ pišu grafite ‘Smrt Pajtiću’?“, pišu naprednjaci

Naprednjaci se interesuju i šta Pajtić „uopšte radi, osim što vrši pritisak na nadležne državne organe i bruka državu“, te da li će se setiti da vrati narodne pare koje je, zajedno sa svojim saradnicima, smestio na privatne bankovne račune, umesto u bolnice i ustanove za decu sa posebnim potrebama.