Porodici zabranjeno da poseti Olivera Ivanovića u bolnici

Vesti 16. avg. 201511:36 > 11:39
Podeli:
Izvor: N1

Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću od jutros je onemogućena komunikacija sa članovima porodice, advokatom, pa čak i sa sveštenikom, izjavila je njegova supruga Milena Popović Ivanović.

Kosovska policija nije jutros dozvolila članovima najuže porodice da posete Ivanovića u mitrovačkoj bolnici, gde je prebačen u subotu nakon što je osam dana štrajkovao glađu u zatvoru zahtevajući odbranu sa slobode.

Nisu dozvolili članovima najuže porodice posetu, ometaju komunikaciju sa advokatom ni njemu nije omogućena poseta, čak i svešteniku iz Crne Reke nisu dozvolili posetu, rekla je Ivanović Popović. 

Ona je dodala da kosovska policija na ovaj način pokušava da izoluje Olivera Ivanovića, da razlog za to ne zna i da je jako zabrinuta. 

Olivera Ivanovića u mitrovičkoj bolnici obezbeđuju, osim zatvorskih čuvara, i pripadnici Kosovske policije. 

Deseti dan štrajka glađu, zdravlje narušeno

 Konzilijum lekara bolnice u Kosovskoj Mitrovici ocenio je da je zdravstveno stanje Olivera Ivanovića narušeno, ne isključivši mogućnost da dođe do pogoršanja, jer je lider Građanske inicijative SDP nastavio i deseti dan da štrajkuje glađu.

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivanović izjavio je da je zdravstveno stanje Olivera Ivanovića stabilno, ali da ne isključuju komplikacije, jer i pored insistiranja on odbija da uzme hranu. 

Rezultati njegovog zdravstvenog stanja pokazuju stanje anemije, slabosti, malaksalosti, dehidratacije, niskog krvnog pritiska (103/58), postoji virusna infekcija, pusl mu je usporen, rekao je direktor Zdravstvenog centra. 

On je dodao da Oliver Ivanović povremeno pokazuje znake psihičke uznemirenosti i nesanice, da uzima potrebne lekove i infuzioni fiziološki rastvor i da je smešten na intezivnoj jedinici kardiologije.

Konzilijum smatra da je njegovo zdravlje narušeno i ne isključuje pogorrsanje i komplikacije. Oliver Ivanović treba da ima tretman kao i drugi pacijenti na odeljenju, što podrazumeva da mu bude dozvoljen određen broj poseta najbližih članova porodice jer to može uticati pozitivno na tok oporavka”, zaključio je dr Milan Ivanović.