Oliver Ivanović prebačen u bolnicu

Vesti 14. avg 201518:04 > 22:09
Oliver Ivanović
Medija centar Beograd

Nakon osam dana štrajka glađu u zatvoru, lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović prebačen je u petak po podne u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, pošto mu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo.

Kako je javio mitrovački radio Kontakt plus, Ivanović je u pratnji policije i osoblja pritvorskog centra doveden oko 17.30 u bolnicu.

Iz Zdravstvenog centra poručuju da je Ivanoviću neophodno konzilijarno i stacionarno lečenje.

„Doveden je ovde u naš zdravstveni centar, na interno odeljenje i od strane naših lekara pregledan je i primljen na polu intenzivnu jedinicu internog odleljenja, gde je priključen na monitor, njegovo zdravstveno stanje se prati“, kazao je novinarima Milan Ivanović, direktor Zdravstvenog centra, Kosovska Mitrovica.

Supruga Olivera Ivanovića Milena Ivanović Popović kaže za N1 da je u petak uveče uspela da vidi lidera SDP-a i da je njegovo zdravstveno stanje i dalje loše, no da je sada pod nadzorom lekara. Kazala je da će sutra pre podne biti održana konferencija za štampu na kojem će biti izneti detalji o Ivanovićevom zdravstvenom stanju.

Prema njenim rečima, Ivanović je odbio da primi infuziju, želeći da na taj način pokaže istrajnost u štrajku.

Oliver Ivanović je štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici započeo 7. avgusta sa zahtevom da mu se omogući odbrana sa slobode u procesu koji se vodi protiv njega pred međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u ovom gradu.

On je započeo štrak glađu nakon što je Euleksovo sudsko veće donelo odluku da mu produži pritvor za još dva meseca, do 6. oktobra.

Ivanović je uhapšen 27. januara prošle godine i ovo je drugi put da se odlučuje na ovakav korak. Prethodno je štrajkovao glađu nedelju dana u Prištini, zahtevajući premeštanje iz prištinskog u mitrovički zatvor, što mu je na kraju i omogućeno.