Stefanović: Nijedno krivično delo neće proći bez kazne

Vesti 12. avg. 201513:27 > 13:31
Podeli:
Izvor: FoNet/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je novu Policijsku stanicu u Ubu, koja je danas počela sa radom, i poručio da nijedno krivično delo neće proći nekažnjeno, a da će policija iskoristiti kapacitete da se izbori sa svim vrstama kriminala.

On je, prilikom obilaska nove zgrade Policijske stanice u Ubu, poručio da će policija posvećeno i vredno raditi na rasvetljavanju svih krivičnih dela, bez obzira da li je reč o krađi novčanika, poljoprivrednih mašina ili teškim krivičnim delima.

„Očekujem da rezultati policije budu takvi da kriminalci ne mogu da se osećaju sigurno, već da budu zastrašeni i zaplašeni jer policija radi bolje. Prema kriminalcima veoma oštro“, istakao je Stefanović i dodao da građani očekuju da policija radi još bolje, brže i efikasnije.

Otvaranje nove policijske stanice u Ubu, kako je dodao, treba da pruži nove mogućnosti i tehničke i operativne kapacitete policije da brže obavlja svoj posao. Ministar je naveo da nova zgrada ima 1.300 kvadrata, da je izgrađena uz pomoć opštine Ub i privatnih kompanija koje su pomogle u njenom opremanju.

Ukazavši da je jedan od prioriteta MUP-a približavanje policije građanima i snažniji rad u zajednici, Stefanović je istakao da je važno da građani osete da policajcima mogu da veruju, da im se obrate u svakom trenutku i od njih dobiju pomoć.

Predsednik opštine Ub Darko Glišić zahvalio je Vladi i MUP-u na razumevanju i istakao da je zgrada policijske stanice bila problem koji je tu opštinu mučio godinama.

„Veliki problem opštine Ub je rešen“, rekao je Glišić i dodao da očekuje da će rezultati rada policije u novim uslovima učiniti da se građani osećaju još bezbednije.