Propala privatizacija Niške televizije

Vesti 10. avg 201513:22 > 13:24
Podeli:
Izvor: N1

Prvi pokušaj prodaje "Niške televizije" proglašen je neuspešnim jer ponuda jedinog zainteresovanog kupca nije sadržala svu potrebnu dokumentaciju, saznaje se od predstavnika te televizije. Gašićev kum hteo da je kupi?

„Na oglas za prodaju ‘Niške televizije’ javio se samo konzorcijum koji čine Dragan Milošević i ‘Narodne novine’, ali je njihova ponuda odbačena zbog nepotpune dokumentacije“, rekao je urednik „Niške televizije“ Nebojša Veličković, koji je u ime zaposlenih u toj medijskoj kući prisustvovao otvaranju ponuda u Agenciji za privatizaciju u Beogradu.

Prema rečima Veličkovića, drugi oglas za prodaju „Niške televizije“ biće raspisan kada bude završen prvi krug prodaje ostalih državnih medija u Srbiji. „Kada će biti taj drugi pokušaj prodaje za sada ne znamo, ali poznato je da će tada početna prodajna cena biti duplo manja od sadašnjih 75.000 evra, na koliko je televizija procenjena“, izjavio je Veličković.

On nije mogao da kaže ko je Dragan Milošević koji je s „Narodnim novinama“ formirao konzorcijum za kupovinu „Niške televizije“, ali kako agencija Beta nezavanično saznaje reč je o kumu ministra odbrane Bratislava Gašića.

„Niška televizija“ ima 81 radnika, ali novi vlasnik neće imati problem sa viškom zaposlenih jer se za odlazak iz tog medija izjasnilo njih 75.