Policija istražuje regularnost utakmica

Vesti 09. avg. 201513:45 > 13:48
Podeli:
Izvor: N1

Uprava kriminalističke policije nije započela samo istragu u FK Crvena zvezda, već i u još nekoliko prvoligaških klubova, izjavio je danas ministar Nebojšpa Stefanović.

„Ušli smo i u Partizan, OFK Beograd, Čukarički, Zajednicu prvoligaša, Fudbalski savez Srbije i kontrolišemo nekoliko krivičnih prijava, odnosno sumnji da je nekoliko utakmica odigrano neregularno. Nadam se da će neka od ovih istraga demaskirati neke stvari, i ne želimo da se bavimo spekulacijima“, rekao je Stefanović u Vrnjačkoj Banji.

Prema njegovim rečima, policija će svoj posao obaviti profesionalno i zajedno sa tužilastvom saopštiće rezultate istrage.

Na pitanje dokle se stiglo u istrazi povodom pokušaja ubistva biznismena Milana Beka, Stefanović je rekao da istraga nije stala, ali da medijima više neće davati podatke iz istrage.

„Držaću se tog obećanja i više neću iznositi nikakve podatke iz istrage, a istraga nije stala“, rekao je Stefanović.

Ministar Stefanović je ukazao da se ne žuri sa postavljanjem direktora Uprave kriminalističke policije (UKP), jer se u međuvremenu upostavljao sistem unutar policije.

„Direktor policije i ja imamo neka rešenja, ali ne žurimo. Kada postavljate sistem onda je bitno da dođu ljudi koji su već u njemu, da ga dobro poznaju i da su profesionalci u čiji rad niko ne može da sumnja“, rekao je on.

Stefanović je dodao da će se uskoro doći do rešenje i za direktora UKP, čime će biti zaokružen sistem unutar policije.