Stefanović: Ne prepoznaju veliku priliku za pomirenjem

Vesti 09. avg. 201511:53 > 11:58
Podeli:
Izvor: Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da svi oni koji ne prihvataju inicijativu premijera Aleksandra Vučića o zajedničkom danu sećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije pokazuju da ne prepoznaju veliku priliku za pomirenjem.

„Inicijativa premijera pokazala je iskrenu ruku koja želi da se uspostavi trajni mir, poštovanje i stabilnost u regionu i samo oni koji tako nešto ne prepoznaju i gledaju svoje sitne interese mogu da je ne prihvate“, rekao je danas ministar policije Nebojša Stefanović u Vrnjačkoj Banji.

Stefanović je, komentarišući izjavu kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija koji je Vučićevu inicijativu nazvao neprihvatljivom, rekao da Tači zaboravlja da više nije kosovski premijer i da su svi oni koji tu inicijativu ne prihvataju propustili da uoče i prepoznaju jednu veliku priliku za pomirenjem.

Napominjujući da je inicijativa premijera Srbije apsolutno državnička, Stefanović je istakao da mu je žao što pojedini državnici nisu na onom nivou koji je potreban da bi se vodile zemlje, jer da bi neko vodio neku ozbiljnu državu, da bi vodio makar našu pokrajinu Kosovo mora da pokaže da razume istorijski momenat i mora da razume da je premijerova poruka bila najbolja poruka u izgradnji budućnosti.

„Ako ćemo stalno da iskopavamo ratne sekire, onda nikada ne možemo govoriti ni o miru, ni o napretku u regionu“, istakao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Srbija to hoće, Srbija na tome radi i sve što se dešava kod nas je rezultat takve aktivnosti premijera i vlade.