Stefanović: Neprihvatljivo veliki broj poginulih u udesima

Vesti 08. avg. 201520:47 > 20:50
Podeli:
Izvor: Tanjug/MUP Srbije

U Srbiji je smanjen broj poginulih u saobraćaju tokom godine, ali i dalje je to neprihvatljivo veliki broj, a svaki izgubljen život je ogroman gubitak, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

„Bezbednost onih koji voze, kao i ostalih, je veoma bitna, jer spasava živote. Treba, takođe, biti pribran i znati kako se koristi sve što je potrebno tokom vožnje, a to pokazuje visok nivo odgovornosti“, rekao je Stefanović nakon simulacije i pokaznim vežbama koje je Agencija za bezbednost u saobraćaju organizovala u saradnji sa Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju opštine Vrnjačka Banja, u tom mestu.

„U Srbiji imamo u toku godine neprihvatljivo veliki broj poginulih u saobraćaju. Jeste manje nego što je bilo, ali svaki život koji izgubimo je ogroman gubitak“, rekao je Stefanović.

On je rekao da je simulacija bezbednosti u saobraćaju veoma dobra stvar, jer jasno pokazuje zašto je dobro biti vezan tokom vožnje.

Prilikom današnje simulacije, posetioci su mogli da isprobaju simulatore „kosa ravan“, koji prikazuje efekat upotrebe sigurnosnog pojasa, kroz simulaciju čeonog sudara, kao i simulator prevrtanja vozila „Ražanj“.

Pored toga, prisutni na Trgu kulture u Vrnjačkoj Banji mogli su i da isprobaju efekte „„pijanih naočara“ koje na autentičan način prikazuju negativno dejstvo alkohola.

Stefanović je rekao i da će iskoristiti priliku da večeras poseti festival „Lovefest“, koji se održava u Vrnjačkoj Banji.