Vulin: Proverićemo svaku invalidsku penziju

Vesti 30. okt 201412:36 > 12:42
N1 info

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da će se revizija invalidskih penzija raditi dokle god ih bude bilo, da se obuhvata čitava teritorija Srbije, kao i da je do sada oduzeto 126 invalidskih penzija.

„U prvom krugu je trijažirano nešto više od 15.000 penzija koje su izdvojene. Od tog broja razgovarano je sa više od 2.000 ljudi, a u ovom trenutku 126 invalidskih penzija je oduzeto“, rekao je Vulin nakon potpisivanja Prvog protokola o saradnji o radnoj aktivaciji korisnika novčane socijane pomoći.

On je ocenio da je to jako visok broj i istakao da mu je „žao i da nije srećan zbog toga, ali da je to tako“.

„Od pregledanih, to je deset odsto, što je mnogo“, rekao je Vulin dodajući da se priča o invalidskim penzijama mora završiti jer je to problem koji je trebalo rešiti pre 20 godina.

On je naveo da taj proces važi za teritoriju čitave republike i da nema nikakve razlike u odnosu na teritoriju i objasnio da je to nešto što će se raditi dokle god ima potrebe i dokle god se ne proveri svaka invalidska penzija.

„Dokle god se ne proveri svaka invalidska penzija, dotle će se raditi na tome. To nije stvar strogosti, već poštovanje zakona“, naveo je ministar.