Blokirali put jer nemaju vodu nekoliko dana

Vesti 20. jul. 201518:31 > 18:33
Podeli:
Izvor: N1

Stanovnici podavalskih naselja kod Beograda, koji nemaju vode već nekoliko dana, u ponedeljak su blokrali Avalski put, zbog čega ni gradski i prigradski saobraćaj u tom delu grada uopšte ne funkcioniše.

Kako su rekli u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP), do blokade saobraćaja došlo je oko 17 sati, kod ulaska u naselje Zuce. „Naši autobusi na liniji 408 uopšte ne funkcionišu u tom delu grada, a jedan autobus je zarobljen u gužvi“, rekli su Beti dispičeri u GSP-u i dodali da nemaju informacije kada bi moglo da dođe do normalizacije saobraćaja.

Kako je javio novinar agencije Beta, ne funkcioniše ni prigradski prevoz, odnosno ne idu ni Lastini autobusi.

Pojedina podavalska naselja nemaju vodu već sedam dana, a poreduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je apelovalo na stanoništvo da vodom iz vodovoda ne zaliva useve i zelenilo, da ne puni bazene i ne rashlađuje pločnike, jer u pojedinim rubnim područjima Beograda već ima poremećaja u snabdevanju vodom.

U saopštenju se navodi da je najkritičnije u podavalskim naseljima Pinosava, Beli Potok, Zuce, Ripanj, Leštani, Vinča, Vrčin, a od juče i u Barajevu.

Merači protoka vode u tim mestima beleže i šest puta veću potrošnju od uobičajene što, dodaje „Beogradski vodovod i kanalizacija“, nedvosmisleno upućuje na enormnu neracionalnu potrošnju.