Vučić napadnut u Potočarima

Vesti 11. jul. 201512:52 > 13:45
Podeli:
Izvor: Tanjug/Srđan Ilić

Kolona u kojoj se nalazio Aleksandar Vučić je tokom napuštanja Memorijalnog centra u Potočarima napadnuta.

On je napadnut nakon što je položio cvet ispred Memorijalnog spomenika i krenuo ka izlazu.

Veća grupa ljudi se zatrčala ka koloni u kojoj je bio Vučić ali još nije poznato da li je bilo fizičkog kontakta. Srpski premijer je, kako javljaju reporteri N1 sa lica mesta, prvo izviždan a nakon toga i napadnut. Masa je bacala kamenje i flaše na kolonu u kojoj je bio.

U tom momentu odjeknuo je aplauz među okupljenima.

On je napustio Potočare. Kako javljaju mediji, Vučić je pogođen kamenom u lice i naočare su mu polomljene.

(Preuzimanje video snimka je zabranjeno bez dozvole uredništva N1 televizije)

Deo prisutnih je uzvikivao „Vučiću napolje“, a naš reporter javlja da je i transparent „Za jednog Srbina ubićemo 100 muslimana“.

U tom trenutku reis ul ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović je potom pozvao prisutne da ostanu dostojanstveni u svom bolu.

„Nemojmo dozvoliti onima koji su bol prouzrokovali da danas budu ovde iznad našeg dostojanstva. Ostanimo dostojanstveni kao muslimamni to je naša obaveza prema našoj veri“, rekao je Kavazović nakon što je došlo do incidenta sa srpskom delegacijom kada je premijer Aleksandar Vučić izviždan.

Kavazović je pozvao prisutne koji su, kako je rekao došli da klanjaju dzenazu (ukop) svojoj braći i sestrama svoja lica okrenu ka Kibli (Meki).

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je da je jedna osoba privedena nakon incidenta u Memorijalnom centru Srebrenica.