Vučić razgovarao sa Majkama Srebrenice

Vesti 11. jul 201510:35 > 12:20
N1 info

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Memorijalni centar Potočari, gde se danas obeležava 20 godina od teškog ratnog zločina nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici.

Vučić je u Memorijalnoj sali obišao izložbu „Srebrenica – Potočari – 1995. – 2015.“, gde se, u prisustvu najvećeg broja medija, upisao u knjigu žalosti.

Razgovarao je sa Majkama Srebrenice, one mu stavile Cvet Srebrenice na rever.

„Budućnost možemo graditi samo na istini. Istina se ne može negirati. Svi članovi moje porodice su ovde ispod nadgrobnih spomenika. To se ne može negirati. Zbog budućnosti potrebni su nam dobri odnosi“, rekla je Vučiću Kada Hotić, koja je u Srebrenici izgubila sina i muža, navodi AP.

Agencija Hina navodi reči Hatidže Mehmedović Aleksandru Vučiću: „Dobro nam doššao a ja ću ti zakačiti ovaj cvet. To je simbol stradanja. Molimo u ime mladih da pomognete da BiH bude funkcionalna držžava. Molimo vas u ime ovih niššana.“

Istovremeno, pojedini okupljeni građani su mu zviždali i dobacivali.

Na televiziji N1 možete pratiti specijalan program posvećen obeležavanju godišnjice zločina u Srebrenici.

Bil Klinton pozdravio Vučićev dolazak

Bivši predsednik SAD Bil Klinton zahvalio je predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću što je, kako je rekao, pokazao hrabrost da dođe u Potočare i dodao da očekuje da će to uraditi i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

„Kao prijatelj želim da zahvalim premijeru Srbije koji je pokazao hrabrost da bude ovde. Važno je da to takođe prepoznamo“, rekao je Klinton govoreći na komemoraciji povodom 20. godišnjice od zločina u Srebrenici.