Šef katastra sebi napravio hotel

Vesti 10. jul 201521:14 > 21:15
Izvor: Wikipedia/Przemek Jahr

Zoran Matić, bivši načelnik Službe katastra nepokretnosti u Valjevu, u isto vreme imao je šest funkcija u predmetu izgradnje i legalizacije svog hotela na Divčibarama.

Antikorupcijski tim Ministarstva građevine dostavio je tužilaštvu zahtev za postupanje u slučaju Matića, koji je i odbornik DSS-a u Skupštini grada, a prethodno je od Republičkog geodetskog zavoda zatražio istragu protiv Matića.

„Kao tadašnji načelnik Službe katastra nepokretnosti Valjevo, Matić je sam sebi dozvolio da istovremeno bude obrađivač predmeta, veštak u tom predmetu, član komisije za legalizaciju objekta, podnosilac zahteva za upis upotrebne dozvole, osoba koja je odobravala sve novonastale promene i isključivi vlasnik te nepokretnosti na katastarskoj parceli 673/4 K.O. Divčibare. Zakonom o upravnom postupku nije dozvoljeno da jedno lice bude šest puta zastupljeno u istom predmetu“ navodi se, između ostalog, u dokumentaciji Republičkog geodetskog zavoda koja je dostavljena Antikorupcijskom timu.

Komisija Geodetskog zavoda je, uz to, konstatovala da Matić, koji je u valjevskoj Skupštini predsednik komisije za urbanizam, na svom hotelu u izgradnji na Divčibarama sedam godina nema upisanu hipoteku, iako je za to rok 15 dana, te da je, kako je navela, “namerno izbegao upis hipoteke”.

Za “teže povrede radne dužnosti”, međutim, Matić je samo disciplinski kažnjen odbitkom od plate.