Pajtić iznenađen Pastorovom izjavom, Pastor ne zna zašto

Vesti 03. jul. 201517:26 > 18:51
Podeli:
Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Pokrajinske vlade i Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je u petak da je iznenađen izjavom predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora da će pokrajinske izbore raspisati po "svojoj savesti".

Pajtić je kazao i da ga „ne bi iznenadilo da deo DS-a formira većinu po nalogu premijera Aleksandra Vučića koja bi izglasala odluku o prevremenim izborima u Vojvodini“.

On je rekao da pokrajinski i lokalni izbori treba da se održe istoveremeno, ali da izbore nije moguće raspisati pre proleća 2016. godine, jer to ne bi bilo po zakonu.

„Nije suštinsko pitanje nedelje ili dana kad će izbori biti, već to da li se poštuju propisi i to da li smo pravna i civilizovana država ili ne. Zato priznajem da sam iznenađen takvom izjavom gospodina Pastora, koji je inače pravnik. Izbore je nemoguće raspisati po savesti“, istakao je pokrajinski premijer za RTV.

Pastor: Po čemu ako ne po savesti

Predsednik vojvođanske skupštine Ištvan Pastor odbacio je stavove Bojana Pajtića u vezi s pokrajinskim izborima, istakavši da ne zna zašto je predsednik Vlade Vojvodine iznenađen time što je rekao da će izbore raspisati po savesti i da nema porebe da se pravda.

On je, povodom Pajtićevog stava da ga ne bi iznenadilo da deo koalicionih partnera DS-a u pokrajini „formira većinu po nalogu Aleksandra Vučića koja bi izglasala odluku o prevremenim izborima u Vojvodini“, rekao da pokrajinski predsednik vlade treba da kaže na koga je mislio.

Predsednik vojvođanskog parlamenta je, povodom Pajtićevog stava da ga je iznenadila izjava da će pokrajinske izbore raspisati po savesti, jer za to postoje jasna pravila, rekao i da ne zna zašto je to Pajtiću iznenađujuće.

„Zar treba čovek da objašnjava da neku odluku donosi po svesti – pa po čemu treba da je donosi“, upitao je on i dodao da, kada čovek kaže „donosim odluku po savesti“, to znači imajući u vidu sve elemtne odgovornosti.