Vučić sa novim ambasadorom Nemačke: Srbija na evropskom putu

Vesti 03. jul. 201511:47 > 11:54
Podeli:
Izvor: Tanjug/Oksana Toskić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa novim ambasadorom Nemačke Akselom Ditmanom rekao da je Srbija posvećena reformama i evropskom putu, kako bi postala organizovana i uspešna država.

U saopštenju Vlade navodi se da je Vučić izrazio zadovoljstvo što na samom početku mandata novog nemačkog ambasadora u posetu Srbiji dolazi kancelarka Angela Merkel, što je „izraz velikog međusobnog poverenja između dveju zemalja“.

Vućič je upoznao nemačkog ambasadora sa rezultatima fiskalne konsolidacije i drugih ekonomskih mera, kojima je cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.

„Nadam se da će se još više nemačkih kompanija odlučiti za ulaganje u Srbiji, ne samo da iskoriste povoljne uslove poslovanja, nego da nam prenesu deo nemačke radne etike“, rekao je Vučić.

U saopštenju se dodaje da je Ditman istakao da se veoma raduje saradnji i da će svoj diplomatski rad posvetiti, pre svega, napretku Srbije na evropskom putu, naglasivši da „Evropska unija nije potpuna bez Srbije“.

Ditman je kazao da u Nemačkoj, kako piše u saopštenju, veoma cene lično angažovanje premijera Vučića u dijalogu sa Prištinom, kao i spremnost za regionalnu saradnju koja doprinosi stabilnosti zapadnog Balkana.

Prema rečima ambasadora Ditmana, posebno su zapažene ekonomske mere, čije rezultate priznaju i međunarodne finansijske institucije.

„Nema mnogo zemalja ni među članicama EU koje budžetski deficit mogu da drže ispod 3 odsto, kao što može Srbija“, rekao je nemački ambasador, a prenela Vlada Srbije.