Vučić: Nemam više šta da kažem o padu vojnog helikoptera

Vesti 02. jul. 201517:48 > 19:37
Podeli:
Izvor: TANJUG/Tanja Valić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je su nadležni organi završili istragu o padu vojnog helikoptera u kojem je poginulo sedam ljudi i da više nema šta o tome da kaže.

Upitan o padu vojnog helikoptera nedaleko od beogradskog aerodroma, kada je u martu ove godine poginulo sedam osoba među kojima i novorođena beba, Vučić je u Skupštini Srbije rekao da je nadležna državna vojna komisija obavila ispitivanja i dostavila nalaze tužilaštvu koje vodi postupak.

 „Mi koji se bavimo politikom nemamo više šta o tome da kažemo“, rekao je Vučić.

Premijer je rekao i da će se zbog ekonomskih povoljnosti ove godine naći novca i za jačanje stanja u Vojsci Srbije i da će biti kupljena dva nova nemačka i dva ruska vojna helikoptera koji će biti korišćeni i u spasilačkim akcijama, a biće korisni i tokom leta kada se očekuju suša i požari.

Premijer je uputio izvinjenje poslanicima zato što on i članovi vlade nisu svakog poslednjeg četvrtak u mesecu mogli da odgovaraju na njihova pitanja.“Znamo da je to naša obaveza, ali vas molim da razumete okolnosti i težinu opšte političke situacije“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja o stanju u Preševu i Bujanovcu, Vučić je rekao da je jedna od tema na sednici Vlade Srbije bila i situacija u tom delu zemlje i naveo da će biti preduzete sve mere kako bi se tamo bolje živelo i da su već neka zaduženja dobili ministri unutrašnjih poslova i prosvete.

Skupštinsku raspravu pratila je Jovana Štetin:

DS: Nismo imali vremena da postavljamo pitanja

Bilo je i onih koji su nezadovoljni. Demokrate kažu da zbog trajanja sednice, i odugovlačenja pojedinih ministara i poslanika, kao i samog premijera nisu imali vremena da postave nijedno pitanje.