Predrag Saša Danilović i Dejan Tomašević gosti Novog dana

Vesti 01. jul 201515:36 > 15:49
Reuters/Yannis Behrakis

Članovi šampionske košarkaške generacije iz Atine 1995. pozvali su građane da u četvrtak dođu na proslavu 20. godišnjice osvajanja Evropskog prvenstva. Tim povodom gosti Novog dana biće proslavljeni košarkaši i tadašnji reprezentativci Predrag Saša Danilović i Dejan Tomašević.

U „Prelistavanje štampe“ dolazi Zoran Živković, predsednik Nove stranke i poslanik u skupštini.

Beograd će od 2. do 5. jula, ponovo postati centar dešavanja vezanih za pop-kulturu, alternativnu omladinu i Japan, jer će se u Domu omladine Beograda, po osmi put za redom, održati konvencija Japanizam.

U toku je kampanja „Podržite vanzavodske sankcije u vašoj sredini“. Sprovodi je Centar za demokratiju, a cilj je promocija primene alternativnih krivičnih sankcija i mera restorativne pravde. Zašto je višestruko korisno, umesto u zatvoru, kad god je to moguće, kaznu izdržavati kroz društveno koristan rad – o tome u Temi jutra razgovaramo sa Natašom Nikolić, koordinatorkom ovog projekta.

Jutarnji program emituje se od ponedeljka do petka u terminu od 8h do 10 časova, uživo iz tri studija – Beograda, Zagreba i Sarajeva.

Novi dan u studiju u Beogradu vodi Minja Miletić.