Pajtić: Tri Vučićeva razloga zbog kojih nam ne odgovara

Vesti 01. jul. 201515:04 > 15:11
Podeli:
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da nije tačna izjava premijera Vučića da pokrajinska vlada nije zainteresovana za rešavanje problema građana.

Vučić je juče „izgovorio notornu neistinu da ne razgovara sa mnom i sa predstavnicima Pokrajinske vlade zato ššto nismo zainteresovani za reššavanje problema građana“, rekao je Pajtić koji je i predsednik vojvođanske vlade, a prenela DS.

Pajtić je dodao da je od 5. novembra proššle godine u nekoliko navrata „javno, pismeno, služžbeno i zvanično“ tražžena zajednička sednicu republičke i pokrajinske vlade da bi se rešili problemi.”

On je kazao da postoje najmanje tri razloga zbog kojih Vučić nije odgovorio na te zahteve.

„„Prvi je zbog toga ššto zna da se pokrajinska vlada protivi njegovoj politici oduzimanja poljoprivrednog zemljiššta koje obrađuju poljoprivrednici i davanja tog zemljiššta njegovim poslovnim partnerima iz Ujedinjenih Emirata i drugih stranih držažva“, rekao je Pajtić i dodao da nijedna odgovorna držžava strancima ne daje svoje poljoprivredno zemljiššte.

Prema Pajtićevim rečima, drugi razlog je ššto se pokrajinska vlada izričito protivi guššenju i gaššenju Elektrovojvodine.

„Ne prihvatamo uvredljiva obrazložženja da će umesto Elektrovojvodine, jedne od najvećih kompanija koja decenijama raste zahvaljujući ulaganju građana pokrajine, pokrajina dobiti dispečerski centar gde će nekoliko sekretarica raditi i okretati telefone“, kazao je predsednik DS-a.

Pajtić je kao treći razlog naveo to što Vučić „već tradicionalno iskazuje aroganciju i bahatost prema političkim neistomišljenicima, potpuno odsustvo odgovornosti o svesti o tome da nije pitanje njegove dobre volje da li će sarađivati sa drugim institucijama u ovoj držžavi“.

On je naveo da je Vučićeva ustavna i zakonska obaveza da sarađuje i sa pokrajinskom vladom i sa lokalnim samoupravama, nezavisno od toga da li se u tim institucijama nalaze njegovi neistomiššljenici ili ne.”