Radikali održali miting u Beogradu

Vesti 28. jun. 201518:53 > 19:56
Podeli:
Izvor: N1 info

Na Trgu Republike u Beogradu održan je miting Srpske radikalne stranke a pristalice su nakon toga krenule u šetnju beogradskim ulicama.

Skup radikala održan je pod sloganom „Vidovdanska buktinja srpskog radikalizma”.

Lider radikala Vojislav Šešelj Šešelj je aktuelnim vlastima poručio da je dosta pljačke i korupcije, a kao nosioca toga označio je predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Lider radikala je premijeru Aleksandru Vučiću poručio da nikako ne sme 11. jula da ode u Srebrenicu, jer bi tako ponizio Srbiju i srpski narod.

Šešelj je ocenio da je aktuelna vlast sačinjena od ljudi koji su izdali ideologiju srpskog nacionalizma, platformu srpskog radikalizma i koji su stali na stranu najvećih srpskih neprijatelja.

On se požalio na, kako je ocenio, medijsku blokadu SRS-a, naročito u Beogradu i u medijima s nacionalnom pokrivenošću.„Pišu o mom zdrvstvenom stanju, čekaju kada ću odapeti. Ne dajte da vas obmanjuju, ja sam zdraviji i od Nikolića i od Vučića i sigurno ću biti u stanju da vas povedem u izborni juriš, u izbornu pobedu“ rekao je Šešelj.

Šešelj je poručio i da su neophodni izbori kako bi njegova stranka preuzela vlast jer su oni, kako ocenjuje, jedini spas za srpski narod.

On je naglasio da je neophodna saradnja sa Rusijom a pregovore Beograda i Prištine u Briselu je okarakterisao kao izdajničke.

Miting SRS u Beogradu pratila je naša reporterka Jelena Mirković koja je prilikom uključenja uživo u program čak dobila i poljubac jednog od prisutnih.

Pristalice Srpske radikalne stranke koje su prisustvovale skupu na Trgu Republike su nakon završetka mitinga krenule u šetnju ulicama Beograda kako bi na simboličan način pronele „vidodavdansku buktinju srpskog radikalizma“.

Oni su nosili zastave Srbije, Rusije, stranačke i četničke zastave, kao i obeležja samoproglašenih ruskih republika u Ukrajini – Novorusije, Luganska i Donjecke republike.

Svako pominjanje predstavnika vlasti, Aleksandra Vučića, Tomislava Nikolića i Ivice Dačića, dočekali su burnim negodovanjem.