Pajtić: Nastavljamo sa mitinzima dok ne srušimo vlast

Vesti 27. jun. 201521:08 > 21:12
Podeli:
Izvor: Nova stranka /Twitter

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić smatra da aktuelna vlast čini ono što nijedna do sada nije - poljoprivredno zemljište u bescenje daje strancima i otima Elektrovojvodinu, a da je od Zrenjanina, dovodeći nesposobne amatere, stvorila grad koji je u agoniji.

Pajtić je uoči stranačkog mitinga „Osvetlimo Srbiju“ u Zrenjaninu rekao da je to prvi grad u Srbiji u kome je Srpska napredna stranka na silu preotela vlast i dovela do njegove agonije, saopšteno je iz DS.

„Vučićev režim ide korak dalje i čine nešto što nijedna vlast nije, poljoprivredno zemljište koje je svetinja daju bescenje strancima, otimaju i Elektrovojvodinu, jednu od najuspešnijih preduzeća u pokrajini i vređaju nas obrazloženjima da će umesto nje otvoriti dispečerski centar sa tri sekretarice u Novom Sadu i time kompenzovati ono što su decenijama građani pokrajine stvarali“, istakao je Pajtić.

On podseća da je nakon mitinga u Beogradu DS obećala da neće prestati sa organizovanjem mitinga „dok ne sruše Vučićev režim“.

„Obećali smo da nećemo prestati sa organizovanjem mitinga zbog toga što je ova vlast apsolutno štetna za standard građana, zbog toga što je ova vlast razorila sav sistem u Srbij, zbog toga što ona ukida demokratiju, smanjuje plate i penzije, prodaje poljoprovredno zemljište i u suštini je dovela do toga da je Srbija po svim pokazateljima najlošija zemlja u regionu i osma po indeksu bede na svetskoj listi“, zaključio je Pajtić.