Vaučeri za odmor važiće od 1. avgusta, prijave u "Pošti"

Vesti 19. jun. 201510:13 > 10:27
Podeli:
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Vaučeri za odmor u Srbiji sa popustom od 5.000 dinara važiće od 1. avgusta do kraja novembra ove godine, a svi zainteresovani mogu da se prijave u "Pošti", potvrdio je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

Građani koji žele da letuju u Srbiji, moći će da prođu jeftinije na odmoru i tokom jeseni.

Svi zainteresovani za ovakvu vrstu državne pomoći moći će da se prijave u poslovnicama „Pošte“ širom Srbije. a prijavljivanje bi trebalo da počne od 1. jula.

„U ponedeljak ćemo raspisati poziv hotelijerima i vlasnicima turističkim objekata i oni će imati osam dana da se odazovu. Nakon toga, počinje prijavljivanje građana koji imaju pravo na vaučere, a to su svi penzioneri, nezaposleni, zaposleni sa primanjima do 60.000 dinara, kao i ratni vojni invalidi. Oni će morati da dostave dokumentaciju kojom potvrđuju svoj status koju će Pošta proveravati u nadležnim institucijama“, precizirao je Ljajić.

Pošta će potom slati personalizovane vaučere na kućne adrese, kako bi se izbegle malverzacije. Koliko će Vlada štampati vaučera, zavisi od broja zainteresovanih građana.

Građani će, inače, morati da borave na odmoru najmanje pet dana. Vaučeri neće važiti u turističkim objektima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, inače najposećenijim destinacijama.

Veruje se da bi mera sa vaučerima mogla da pomogne u popunjavanju kapaciteta na Srebrnom jezeru, Zlataru, Čigoti i manje posećenim planinama i to u vansezoni.

Vaučer koji će im umanjiti troškove smeštaja za 5.000 dinara možda će moći da koriste i na skijanju, jer će povlastice važiti do tri nedelje pre kalendarskog početka zime, kada na srpskim planinama, ponekad, već ima snega.