Direktorka bolnice u Batajnici: Pooštriti mere, lekari u Štabu da ne popuštaju

Vesti 26. dec. 202008:56 > 08:57
Podeli:
Tanjug/ Adam Mihailović

"Volela bih da se pooštre mere kada je reč o kretanju i kontaktima, da ne raste broj novoobolelih. Da medicinski deo Kriznog štaba prevagne nad ovim drugim", rekla je direktorka nove bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević za Nova.rs.

Kolegama, lekarima iz Kriznog štaba, poručuje da ostanu dosledni svojim stavovima i da ne popuštaju, piše Nova.rs.

Ona je navela da u bolnici u Batajnici trenutno ima 505 pacijenata na lečenju, a da je tokom jučerašnjeg dana bilo 50 novih prijema.

“U jedinici intenzivnog lečenja su 82 pacijenta, a u poliuintenzivnoj nezi ih je 423. Intubirano je 38 bolesnika”, navodi Adžić Vukičević. Od otvaradnja batajničke bolnice 4. decembra, pa do danas u toj ustanovi hospitalizovano 1.030 pacijenata.

“Radi i hemodijaliza, tako da naši pacijenti više ne idu u neke od KBC-ova da se dijaliziraju”, kaže doktorka Adžić Vukičević. Ona je rekla da u bolnici ima dovoljno lekara i sestara i izuzetno je zadovoljna svojim osobljem.

“Imamo dovoljan broj osoblja. Zahvaljući mojoj inicijativi i zahvaljujući pomoći ministra zdravlja, dobila sam i više medicnskih sestara nego što sam tražila – 50 medicinskih sestara stiglo je iz unutrašnjosti i one su smeštene u hotel “Slavija”, a još 150 sestara, zahvaljujući pokrajinskom sekretarau (Zoranu Gojkoviću) stiže iz Vojvodine”, navodi ona.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.