Vučić najavljuje otvaranje obnovljenog krila Infektivne, Lončar nove vakcine

Vesti 25. dec 202013:52 > 14:02
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da misli da mogu u roku od sedam, osam dana da otvore obnovljeni prvi blok Infektivne klinike, koji je počeo da se rekonstruiše pre nego što je započela epidemija koronavirusa. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo je da će novi kontingent vakcina stići 4. januara, pa 11.

„Blizu smo da za sedam, osam dana otvorimo to novoobnovljeno krilo Infektivne klinike, sa oko 100 ležaja, to je ogromna pomoć za Beograd“, rekao je Vučić, koji je dočekao donaciju medicinske opreme iz UAE na aerodromu u Batajnici.

POVEZANE VESTI

 Ministar Zlatibor Lončar je rekao da će novi kontingent Fajzerovih vakcina stići 4. pa 11. januara, „na nedelju dana“, tako da će, prema njegovim rečima, u narednom periodu stići više od 60.000 doza. Rekao je da je to dovoljno za staračke domove, ali i da će biti i za neke zdravstvene radnike.

Vučić je objavio da se danas krenulo sa vakcinacijom na Kosovu, da je počela u Leposaviću gde se vakcinišu najstariji građani.

Dobili smo magnetnu rezonancu i slajsne skenere i pokretne slajsne skenere i rendgen aparate, zaštitnu opremu – skafandere, naočare, vizire, rukavice, različite maske, sve su poslali, rekao je o donaciji UAE Vučić i zahvalio im. Pokazali su ogromno prijateljstvo i nisu štedeli, rekao je Vučić podsećajući da je to drugi avion koji je stigao iz UAE.

Polako ćemo zadati snažan udarac koroni i pobedićemo, naravno, rekao je Vučić i dodao da nijedan proizvod ili lek nije nedostajao do sada, da je država reagovala kad god bi lekari nešto rekli.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.