Počela vakcinacija i u domovima za stare

TANJUG/ Zoran Žestić

Vakcinacija korisnika domova za stare protiv koronavirusa, počela je u podne u Gerontološkom centru Beograd.

POVEZANE VESTI

 V. d. direktor tog centra dr Srđan Dimitrijević rekao je da će biti vakcinisano 105 korisnika te ustanove i 45 korisnika privatnih domova za stare u Beogradu.

„Svi oni su stariji od 65 godina i nisu preležali koronu, a medicinski timovi pre vakcinacije utvrđuju njihovo stanje“, rekao je Dimitrijević novinarima ispred Gerontološkog centra Beograd.

Počela je vakcinacija i u Novom Sadu, u Gerontološkom centru, u koji je stigao kontingent od 100 doza. Kako javlja reporterka N1, prvo je vakcinu primila jedna lekarka pa medicinska sestra zaposlena u tom centru, zatim muškarac star 82 godine, koji je pukovnik u penziji. Imunizacija se vrši uz prethodnu saglasnost.

Ostalih 97 doza biće raspoređeno na sve ljude koji su smešteni u ova četiri objekta u Novom Sadu. Kapacitet Gerontološkog centra je ukupno 928 mesta, za sada nema informacija kada se očekuju nove doze vakcine, kako bi ih i ostali dobili.

U objektu na Limanu nema zaraženih koronavirusom ni među zaposlenima ni među korisnicima, a u ostala tri ih ima – 145 korisnika i 62 zaposlena zaražena su, javlja reporterka N1.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.