Sertić za letovanje predlaže Frušku goru, Kopaonik, Golubac

Vesti 12. jun 201516:25 > 16:30
Tanjug/Sava Radovanović

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da Srbija ima fenomenalna turistička mesta, koja su često poznatija u inostranstvu i kao zanimljive destinacije preporučio Frušku goru, Zlatibor, Kopaonik, Golubac i Atomsku banju.

„Srbija ima fenomenalna mesta koja su poznatija u inostranstvu, stranci nam dolaze i hvale naše turističke potencijale više nego što to naši građani znaju“, rekao je Sertić na promociji srpskog turizma na Trgu Republike.

 On je kazao da imamo i predivne salaše, Dunav oko Golupca, planine, kao i veoma perspektivne banje koje još nismo privatizovali.

„Imamo i nekoliko privatizovanih banja, kao što je Atomska banja, koje odlično funkcionišu i može da pruži odličan odmor“, naveo je Sertić.

On je naglasio da imamo i odlična jezera i manje poznata mesta koja još razvijaju svoju infrasturkturu da bismo mogli da ih koristimo.

Prema njegovim rečim, kampovanje je takođe ozbiljan potencijal našeg turizma, s obzirom da za to nisu potrebna velika ulaganja niti veliki objekti, ali da treba da budemo mnogo više regionalno povezani.

On je rekao da je sve više biciklizam značajan kao vid turizma, pošto ima mnogo stranih turista koji biciklima putuju kroz našu zemlju i koriste neuobičajene načine smeštaja, što može dobro da se spoji sa seoskim turizmom i poručio da imamo šta da ponudimo.

Na pitanje gde će letovati, ministar privrede je rekao da će imati samo produžene vikende i kao odlične destinacije za odmor vikendom izdvoji obilazak fruškogorskih manastira Zlatibor, Kopaonik i Golubac.