Vesić: Od ugostitelja zavisi da li će ostati produženo radno vreme

Vesti 21. dec 202011:52 > 11:55
kafići restorani
N1

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su predlog Grada Beograda i Privredne komore Srbije prihvatili svi članovi Кriznog štaba za borbu protiv korone, tako da će od danas pa u narednih pet dana radno vreme tržnih centara, maloprodajnih objekata, kafića, restorana biti produženo.

„Radno vreme je produženo do 20.00 sati, s tim što posle 17.00 sati uopšte ne može da se emituje muzika. Radno vreme ustanova kulture ostaje do 21.00 sat. Od ponašanja ugostitelja u narednih pet dana zavisiće da li će mere ostati na snazi ili ne. Ovo treba da razumeju kao pruženu ruku države i grada da se sačuvaju radna mesta, ali da moraju da vode računa o zdravlju ljudi“, rekao je Vesić za TV Pink.

POVEZANE VESTI

Ova odluka, dodao je on, biće ponovo razmotrena u petak, pa ako epidemiološka situacija bude bolja, ostaće na snazi, preneo je Beoinfo.

Vesić je najavio za danas poseban sastanak sa inspekcijskim službama kako bi se još više pooštrila kontrola, a ugostitelji koji budu kršili mere, mogu da očekuju zatvaranje lokala.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.