Jovanović: Nema problema da ne želite saradnju sa DSS, ali ne dozvoljavam laži

Vesti 21. dec. 202010:41 > 10:51
Podeli:
Miloš Jovanović
Izvor: N1

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da nema problema ako deo opozicije ne želi da sarađuje sa DSS, ali da ne dozvoljava da se iznose laži na račun te stranke.

„Podela na pravu i lažnu opoziciju postala je otrcana fraza. To već postaje sektaška podela, i takva podela najviše odgovara vlasti. Politikantski, niski ratovi, bure u čaši vode. Priča o bojkotu danas je kao da branite tekovine NOR-a, pa prvoborci, pa kad je ko ušao u partiju“, rekao je Jovanović za Hepi televiziju.

POVEZANE VESTI

Povodom izjave potpredsednika SSP Borka Stefanovića u Utisku nedelje, na televiziji Nova S, da DSS „ima koalicije sa SNS svuda po Srbiji“, Miloš Jovanović je odgovorio da je to gruba neistina.

„Kad je Borko Stefanović pre dve godine fizički napadnut prva javna osuda je bila s moje strane. Smatrao sam da je tako nešto, poput napada, apsolutno nedopustivo“, dodao je predsednik DSS-a.

On je ocenio da je problem što je bio u pravu i u vezi sa tim da bojkot neće uspeti, ali i oko načina kako su pre dve godine vođeni protesti.

„Protesti su bili legitimni, ali rekao sam još tada da se protesti ne vode kako treba i da zbog toga neće uspeti. Nažalost bio sam u pravu i to je očigledno moja najveća greška. Za bojkot sam rekao da ne postoje socio-ekonomski uslovi da da rezultat i to sam bio u pravu“, rekao je Jovanović.