Kilometarske kolone na ulazu u Srbiju, na prelazima se čeka i po šest sati

Vesti 18. dec 202017:17 > 19:54
N1

Kilometarske kolone automobila formirane su na ulasku u Srbiju. Gužve su stvorene pred nedelju od kada za srpske državljane važi pravilo ili negativan test ili kućni karantin.

Kako javlja reporterka N1, na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom velika je gužva, a putnici sa kojima je razgovarala kažu da na ulazak u Srbiju čekaju više od pet sati.

Mnogi kažu da sa sobom imaju negativne PCR testove, iako nove mere stupaju na snagu tek u nedelju, 20. decembra.

A evo šta su sagovornici N1 rekli:

„Čekali smo dva sata na granici Srbije.“

„Šest sati čekamo, od hrvatske granice tri sata i ovde tri. Pripremili smo test, dolazimo iz Italije.“

„Čekamo šest sati, od pola jedan, to je neverovatno… Dolazimo iz Italije.. stvarno je strašno, bolje da ne kažem ništa, ali ovo je nemoguće, mislim da ovoga nema na zemaljskoj kugli.“

N1: Da li su vam tražili test?

„Ne.“

Kilometarske kolone formirale su se i na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju iz Mađarske.

N1

Velika zadržavanja na graničnim prelazima mogu se očekivati i sutra, jer će već od prekosutra za ulazak u Srbiju biti neophodan negativan PCR test ne stariji od 48 sati, dok će državljani Srbije koji ne budu imali test, morati da idu u desetodnevnu kućnu izolaciju.

N1

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare Kriznog štaba da znaju za velike gužve na graničnim prelazima, ali da većinom reč o građanima koji tranzitiraju kroz Srbiju, i da to ne predstavlja razlog za brigu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.