Branka Katić: Napadi na glumce neukusni, ovde se vođa poistovećuje sa državom

Vesti 17. dec 202010:45 > 11:04
Podeli:
Izvor: N1

Iznošenjenje neutemeljenih i zlonamernih optužbi hora dežurnih patriota u Skupštini Srbije je sasvim neukusno i neprimereno, izjavila je glumica Branka Katić za NIN, povodom napada na njene kolege Seku Sablić i Dragana Bjelogrlića.

Jelisaveta Seka Sablić je fenomenalna glumica koja nam je svima dala toliko duše i radosti, zaslužila je svu ljubav i poštovanje njenog izuzetnog opusa i velikog dara, nikako prozivku i optužbe poltrona, rekla je Katić.

POVEZANE VESTI

Prema njenim rečima, izjava Dragana Bjelogrlića i tekst Gorana Markovića na odličan način sažimaju tu tematiku. „Složni u ljubavi – Ne damo Seku! Smrt fašizmu slobodna narodu“, kaže.

Katić je istakla da je apolitična, da nije ostrašćena privrženošću prema bilo kojoj partiji i misli da je pogrešno „voleti“ političare ili partiju, jer je bitnije ceniti njihov program i znati da su ljudi od reči i poverenja i da im lični profit nije važniji od svega drugog.

Po njenoj oceni, mi još nismo stigli do demokratije.

„Kod nas se vođa poistovećuje sa državom, autoritarnost je prihvaćena i prihvatljiva, a svako kritičko mišljenje se odmah naziva antidržavnim“, ukazala je Branka Katić.