Počele probe nove fontane u Nišu, najavljena i muzika nakon kraja rekonstrukcije

Vesti 16. dec 202021:20 > 21:28
Južne vesti

Testiranje nove fontane na Trgu kralja Milana u Nišu počelo je, a ona se nalazi tik uz Tvrđavski most, čija rekonstrukcija još nije završena.

Kao spektakl – tako novu fontanu najavljuje član Veća Nenad Stanković, jer kaže da će imati i osvetljenje i muziku. Još dve nedelje je ostalo radnicima da završe rekonstrukciju centralnog niškog Trga, a gradski većnik zadužen za izgradnju kaže da su dobili obećanja da će sve biti završeno u zadatom roku, pišu „Južne vesti“.

Fontana je završena i pre roka, kaže, pa su danas iskoristili sunce u decembru za tehničke probe.

„U toku su tehničke probe vezano za štelovanje rada fontana, brizgaljki, svetla, komandna soba je instalirana, ona je dole pored javnog toaleta, ali moći će da se upravlja i daljinski, čak i telefonom. Postoji nekoliko programa i svetla i vode, a na stubovima oko trga treba da se postave zvučnici, tako da to bude i fontana i muzika i da to bude jedan spektakl na ovom Trgu, nadam se već sa prvim lepim danima“, navodi Stanković.

Iako je decembar, iz fontane je sada potekla voda zbog probe, jer je dan sunčan, pojašnjava Stanković, a najavljuje da će isprobati i svetlosne efekte.

Podsetimo, uređenje Trga kralja Milana počelo je sredinom prošle godine, a do sada je uređen park kod Nišavskog keja, deo ispred Gradske kuće i ceo Trg je popločan. Drvored kod parkinga hotela još je tu, ali građani strahuju da će deo poseći zbog ulaza u garažu, a planirano je i da tri jelke u samom centru takođe nestanu.