Petar Đurić osnovao Fondaciju "Ćale, ovo je za tebe!"

Vesti 16. dec 202016:53 > 16:59
N1

Fondacija "Ćale, ovo je za tebe!" osnovana je u čast slikara Ljubiše Đurića, a ta humanitarna organizacija pomagaće deci talentovanoj za umetnost, koja nemaju uslova za školovanje i pružati pravnu pomoć obespravljenima, saopštio je osnivač Petar Đurić.

Đurić je u saopštenju rekao da će fondacija, osnovana u čast njegovog oca Ljubiše Đurića, čuvati i negovati njegov lik i delo pomaganjem nadarenoj deci, ali da će se baviti i svim drugim oblicima humanitarnog rada.

„S obzirom da država nema sluha za umetnost, smatram da je to plemenita misija pomoći mladim ljudima da ostvare svoje snove“, rekao je Petar Đurić u saopštenju i pozvao sve dobronamerne ljude da se pridruže i pomognu.

On je najavio da će Fondacija „Ćale, ovo je za tebe!“ pružati i pravnu pomoć ljudima koji su oštećeni postupanjem i nepostupanjem institucija države Srbije, kao i aktuelnog režima, i „svim obespravljenima koji su prošli i prolaze golgotu sličnu njegovoj“.

„Ja sam rešio da se bespoštedno borim za svakog i zajedno sa svakim za našu slobodu. Pozvao bih sve naše ljude, a pogotovo mlade, da dignu glas i da se borimo zajedno, jer Srbijo, ovo je za tebe“, poručio je Petar Đurić u saopštenju.

Slikar i umetnik Ljubiša Đurić bio je član ULUS, SULUJ i udruženja francuskih umetnika „La maison des artistes“, a preminuo je od posledica koronavirusa. Petar Đurić tužio je Zemunsku bolnicu zbog nesavesnog lečenja njegovog oca.

Petar Đurić postao je poznat posle javnog istupa na protestima u Beogradu, koji su pokrenuti u julu zbog načina na koji vlast upravlja krizom tokom epidemije koronavirusa, i kada su ga predstavnici vlasti zbog toga označili kao kriminogenu osobu.