Suđenje za paljenje kuće Jovanovića ponovo odloženo zbog odsustva Simonovića

Vesti 16. dec. 202013:41 > 13:50
Podeli:
Izvor: N1

Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, optužen za podstrekavanje na paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, ni u sredu nije došao na suđenje, zbog čega je ono još jednom odloženo.

Naredno suđenje zakazano je za 11. januar 2021. godine, za kada je sudija najavio kraj procesa, prenosi Udruženje novinara Srbije.

Simonović ni u utorak nije došao u sud jer mu je, kako je rekla njegova odbrana, pozlilo posle vađenja zuba.

Na današnje ročište, peto u nizu koje je odloženo, nisu došli ni optuženi, ni njegov advokat Ivica Vuković, koji je u utorak to najavio u sudnici, naveo je UNS.

Drugi advokat optuženog, Viktor Gostiljac, dostavio je sudu lekarski nalaz Doma zdravlja Grocka, u kojem se navodi da Dragoljub Simonović nije došao u sud jer mu je ponovo pozlilo i ima glavobolju.

Kako bi proverio lekarski nalaz iz Vrčina, koji su u utorak dostavili advokati Simonovića, sudija Slavko Žugić zatražio je od komisije sudskih veštaka na Stomatološkom fakultetu u Beogradu da sastave izveštaj, da bi se utvrdilo da li je bivši predsednik opštine Grocka zbog zubobolje zaista bio opravdano odsutan, podsetio je UNS.

Sledeće ročište sudija Žugić prvobitno je zakazao za 28. decembar, a advokati su rekli da im to ne odgovora, te je sledeći glavni pretres zakazan za 11. januar.

U Palati pravde su bila dvojica optuženih za saučesništvo u paljenju kuće novinara – policajac iz Grocke Vladimir Mihailović i Igor Novaković.

U sudnici ponovo nije bio Aleksandar Marinković, koji se tereti da je direktni izvršilac tog krivičnog dela, a kome se sudi u odsustvu, zbog bekstva.

Novinaru „Žig infa“ Milanu Jovanoviću kuća je izgorela u podmetnutom požaru u decembru 2018. godine.