NDM BGD: Nadogradnja skloništa u Batajnici, sprečiti sporne projekte

Vesti 16. dec 202011:09 > 11:12
Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd upozorila je danas stanovnike naselja Batajnica da se u njihovom kraju planira nadogradnja skloništa i izgradnja nekoliko stambenih i komercijalnih višespratnica na njima.

Trenutno je na ranom javnom uvidu plan za nadogradnju četiri skloništa u Batajnici, u bloku između ulica Majora Zorana Radosavljevića, Kralja Milana Zetskog i Stevana Dubajčića gde se planira izgradnja dve stambene šestospratnice ukupne nove kvadrature oko 9.000 kvadrata i dva komercijalna objekta od ukupno 2.000 kvadratnih metara.

U saopštenju se podseća da su tokom 2017. i 2018. godine slični projekti zaustavljeni u novobeogradskim blokovima posle mobilizacije građana, pa ovim putem pozivamo građane da nam se jave kako bi se priključili naporima koje su naš lokalne grupe već započele u borbi protiv ovog projekta.

Ne davimo Beograd smatra da javno preduzeće Skloništa Srbije treba da odustane od ovakvog ulaženja u poslove nadogradnje skloništa, čime će se kvalitet života i količina zelenih površina drastično smanjiti i pronađe nove modele poslovanja koji će služiti za dobrobit zajednica u kojima ovo preduzeće ima objekte.