Brnabić s italijanskim ministrom: Ekonomija i investiciona saradnja prioriteti

Vesti 15. dec. 202017:53 > 17:59
Podeli:
Izvor: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Mijević

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ministrom odbrane Italije Lorencom Gverinijem da su ekonomija i investiciona saradnja prioriteti u odnosima dve zemlje, jer je Italija već više godina jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije.

Premijerka je izrazila zahvalnost italijanskim vojnicima u sastavu KFOR-a, koji su svojim profesionalnim ponašanjem i delovanjem zaštitili manastir Visoki Dečani i učinili mnogo za bezbednost srpskog stanovništva na KiM, navodi se u saopštenju Vlade.

Ministar Gverini je rekao da je Srbija ključna za održavanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i dodao da Italija veoma ceni napore Srbije na jačanju regionalne saradnje, kao i konstruktivni pristup u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Saglasili su se da je saradnja oružanih snaga dve zemlje odlična i izrazili nadu da će epidemiološki uslovi dozvoliti održavanje četvrte zajedničke sednice dve vlade u predstojećem periodu u Beogradu. 

Ministar Gverini je zahvalio na medicinskoj pomoći koju je Srbija uputila Italiji na početku pandemije koronavirusa, a Brnabić je zahvalila na angažovanju lekara i medicinskog osoblja iz Italije.