Za koncerte bez publike dva miliona dinara, nadležni kažu – dogovoreni ranije

Vesti 15. dec 202017:41 > 17:44
Podeli:
Izvor: N1

Nakon što su tokom leta, zbog epidemiološke situacije, otkazani koncerti grupa Kerber i Osvajači u Čačku, njihovi nastupi su ipak održani, ali u praznoj sali. Koncerti su snimljeni u sali Doma kulture, a onda emitovani na lokalnoj televiziji. Javnost se pita da li je u redu da se u ekonomskoj krizi novac građana troši na koncerte na kojima nema publike, a sve je koštalo više od dva miliona dinara.

Vanredna situacija koja je u tokom leta bila uvedena u Čačku, odložila je zakazane koncerte Kerbera i Osvajača na centralnom trgu. U međuvremenu, situacija sa epidemijom koronavirusa postajala još teža. To nije smetalo organizatoru, Domu kulture u Čačku da ipak održi najavljene koncerte. Ali, u praznoj sali.

Na sajtu Doma kulture napisano je obaveštenje da će zbog nepovoljne epidemiološke situacije, koncerti biti održani u sali doma, bez prisustva publike. Ali, zainteresovani će ovaj muzički događaj moći da gledaju u direktnom prenosu na programu TV Galaksija. 

POVEZANE VESTI

Pavle Jelesijević, aktivista iz Čačka, napominje da vlast apsolutno ništa ne radi transparentno, i da je koncert morao biti održan po svaku cenu.

„Potpuno je primetno odsustvo ikakvog morala kod lokalne samouprave. A dozvolili su da svi troškovi padnu na račun grada, koji su bili nepotrebni u tom trenutku. Zbog čega je grupama Kerber i Osvajači plaćeno da sviraju u praznoj sali Doma kulture bez publike? Zbog čega smo dovedeni u obmanu da gledamo uživo koncert, a on je bio snimljen mesec dana ranije, što je grupa Kerber i potvrdila“, pita se Jelesijević.

Iako često govori da je dobro upoznat o radu svih preduzeća i ustanova, gradonačelnik Milun Todorović nije želeo da komentariše nastupe u praznoj sali, već nam je rekao da sve odgovore potražimo od direktora Doma kulture.

Direktor Doma kulture u Čačku Radisav Luković rekao je da su nastupi dogovoreni još početkom ove godine. Ali zbog vanredne situacije nisu održani kada je bilo planirano. Luković kaže da su nastupi koštali 2.183.000 dinara i da su u tu cenu uračunati honorari za članove benda i svi troškovi. Luković kaže da je sve platio Dom kulture Čačak i da ovakav nastup ne smatraju nemoralnim, jer su želeli da izađu u susret mnogim građanima koji često posećuju manifestacije koje su u njihovoj organizaciji.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.