Najavljeno ozoniranje autobusa, stručnjaci taj gas ne preporučuju, nema efekta

Vesti 14. dec. 202019:10 > 19:45
Podeli:
Izvor: Screenshot

Beogradske vlasti odlučile su da vozila gradskog saobraćaja dobiju aparate za dezinfekciju ruku. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže i da će autobusi biti ozonirani kako bi građani bili bezbedni. Međutim, stručnjaci takav potez nazivaju apsurdnim. Kažu da ozon ne bi trebalo da se koristi za sterilizaciju vozila, jer nije preporučljiv.

U prvom i drugom talasu korone ništa. Tek u trećem, gradski autobusi su dobili aparate za dezinfekciju ruku. Iako su postavljeni tik do vozača, pored njih se prolazi kao da ih nema. I dok se maske uglavnom nose, sterilisanje ruku u prevozu za sada, ipak, izostaje. Građani kažu da u pojedinim vozilima dozere nisu uočili.

POVEZANE VESTI

„Najavili, ali nema još, nisam primetila, vozila sam se tramvajem, autobusom 89, 26“.

„Čak ni maske nisam primetio da svi nose, nego stavljaju tek u autobusu“.

„Vozio sam se autobusom i nisam primetio aparate za dezinfekciju“.

„Mislim da je trebalo ranije, zbog toga što se korona već razvila“, kažu građani.

A kako bi se dalje razvijanje virusa zaustavilo, zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da će gradski autobusi biti ozonirani dva puta nedeljno, što je, kako ocenjuje, dovoljno da budu bezbedni.

„Ozoniranjem autobusa uništavaju se apsolutno sve bakterije i mikroorganizmi i kada se jednom autobus ozonira, to traje tri do četiri dana, a efekat traje toliko dugo“, rekao je juče Goran Vesić.

Ozon nema efekat protiv korone u gradskom saobraćaju, ukazuje profesor Medicinskog fakulteta Oliver Stojković. Kaže i da je Svetska zdravstvena organizacija više puta upozorila da ozon ne bi trebalo da se koristi za dezinfekciju.

„Problem sa ozonom je što je to isparljiv gas i dezinfekcija traje tačno onoliko dugo dok se ne provetri taj autobus, dakle nakon što izađe iz garaže gde se obavila ta ozonizacija i kad dođe prvi zaraženi putnik, taj autobus je ponovo zaražen, znači on ne pruža tu sigurnost na nekoliko dana“, kaže Stojković.

Stručnjaci upozoravaju i da sterilizacija ozonom može da utiče na zdravlje ljudi.

„Ozon vrlo često izaziva pečenje očiju, curenje nosa, može da pogorša astmu, može da pogorša hronično opstruktivnu bolest pluća, to su sve neke nuspojave ozona i još samo da podsetim ozon je i deo aerozagađenja“, kaže pulmolog Tatjana Radosavljević.

„Zašto su ovi naši gradski oci odabrali ovu metodu iskreno ne znam, mislim da to niti je adekvatan odgovor na problem sterilizacije gradskog prevoza, niti je dovoljan, mnogo su važnije mere održavanja higijene u autobusu, dakle da se autobusi redovno svakoga dana peru vodom i sapunom“, kaže profesor Stojković.

Gradski vrh nije obrazložio zbog čega je doneta odluka da se u gradskim vozilima baš ozon koristi kao oružje u borbi protiv nevidljivog neprijatelja – korone. Drugi čovek grada Goran Vesić je rekao da je u pitanju metoda koja je prepoznata od Instituta za javno zdravlje Batut.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.