Sredstva za dezinfekciju ruku od naredne nedelje u svim vozilima javnog prevoza

Vesti 11. dec 202011:49 > 11:51
N1

Grad Beograd je dobio dve hiljade dozatora za dezinfekciju ruku u vozilima javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji Beograda, kao i osam hiljada litara sredstva za dezinfekciju kao donaciju kompanije Masterkard i AIК banke, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

“Dozatori će tokom naredne nedelje biti postavljeni u sva vozila javnog prevoza. U autobusima će se nalaziti kod prvih vrata, u tramvajima dva dozatora, kod prvih i zadnjih vrata, u prikolicama i multipliciranim tramvajima po jedan dozator, te po osam dozatora u garniturama BG voza”, rekao je Vesić za Studio B, prenosi Beoinfo.

Кapacitet dozatora je 0,5 litara, a donirana količina od 8.000 litara sredstva za dezinfekciju biće dovoljna za period od osam dana, pod uslovom da se dozator dnevno puni sa 0,5 litara sredstva.

Dozatore za dezinfekciju ruku imaće vozila svih prevoznika, kako onih koji su u vlasništvu Grada tako i vozila privatnih prevoznika.

“Tokom naredne nedelje počinje ozoniranje autobusa GSP prema metodi koja je preporučena od Instituta Batut, što će se sprovoditi dva puta sedmično”, rekao je Vesić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.