Ristović: Vratio sam priznanje Vučiću zbog brutalnih napada na moju porodicu

Vesti 10. dec 202012:02 > 13:04
N1

Zaječarski infektolog Nenad Ristović izjavio je u emisiji Studio N1 Live da je vratio državno priznanje Zlatnu medalju za zasluge u borbi protiv kovida predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog brutalnih napada na njega i njegovu porodicu od strane "kriminalaca" iz zaječarskog SNS-a.

On se odlučio da vrati priznanje i poručio Vučiću da ga dodeli nekom od dvojice lokalnih čelnika SNS.

„U ovom trenutku dok moja porodica i porodice svih nas zaposlenih u zdravstvu radimo na jednom zajedničkom zadatku, ne postoji način da ničija porodica, pa ni moja, bude ugrožena. Ti napadi su krenuli mnogo unazad od 2012. godine, a unazad godinu dana su brutalni i vulgarni, tako da se udara na moju ženu, na moju decu, na moju porodicu – na nemoralan, nekulturan i montiran način. To me je navelo da ovo državno priznanje vratim. To priznanje nije samo moje, to je priznanje svih ljudi zaposlenih u zdravstvenom sistemu“, rekao je Ristović.

POVEZANE VESTI

On je precizirao da „kriminalci vulgarizacijom, izmišljanjima i satanizovanjem žele da o njemu izgrade sasvim drugačije javno mišljenje“.

„To neću nikada dozvoliti. Ja sam pre svega čovek i lekar. Ne izdvajam se od drugih ljudi, običan sam građanin koji izvršava svoje radne obaveze. Ne želim da iko bude ugrožen, pa ni moja porodica, od strane kriminalaca“ objašnjava on.

Na pitanje ko su ti ljudi, on odgovara da je on to jasno naveo u pismu predsedniku Vučiću.

„U vrhu SNS u Zaječaru postoje samo dva čoveka koji imaju zvanične presude o zloupotrebi službenog položaja i o nasilju u porodici“, istakao je Ristović.

Pošto je on poslanik u lokalnom parlamentu, ne isključuje mogućnost da su napadi na njega i njegovu porodicu politički motivisani, iako ističe da u ovim okolnostima politika ne treba da bude „ni na prvom, ni na trećem, ni na petom mestu“.

„Na prvom mestu mora da bude borba za živote građana Zaječara i građana Srbije. osnovni njihov motiv je pljunuti čoveka, uvaljati ga u blato, izvređati mu porodicu, decu, ženu i njega lično, i onda toga izaći na političku scenu i to kapitalizovati. Mene ne interesuje politika u trenutku kada moram da izvršavam ono za šta sam se 20 i više godina školovao i sada 23 godine kako radim u zdravstvu“, podvukao je on.

Govoreći o kritikama na njegov račun da on sve ovo radi u cilju političkog marketinga, on odgovara da su brutalni napadi na njega počeli u aprilu prošle godine, kada se obratio za pomoć SUP-u Zaječar.

„Desili su se sinhronizovani napadi koji su doživeli vrhunac. To je najverovatnije trebalo da bude u aprilu, ali su ishitrenim potezima ovo sada uradili. Ja ništa nisam učinio iz političkih razloga. Moja politička aktivnost od prvog dana pandemije se svodi na borbu protiv kovida“, istakao je Ristović.

Komentarišući razloge zbog kojeg je u prvi mah prihvatio priznanje od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on je naveo da to priznanje „nije njegovo, već je priznanje svih zaposlenih u zdravstvu“.