Nastavljeno suđenje talentovanom pijanisti zbog žalbi komšije da mu smeta klavir

Vesti 09. dec. 202016:25 > 16:32
Podeli:
Izvor: N1

U Prekršajnom sudu u Nišu nastavljeno je suđenje jednom od najtalentovanijih pijanista u Srbiji - zato što je dirkama narušio javni red i mir, u prepodnevnim časovima, što smeta komšiluku u "profesorskoj" zgradi, u kojoj stanuje u niškom naselju Stevan Sinđelić.

Suđene osamnaestogodišnjem studentu Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i Konzervatorijuma u Gracu – Vladimiru Aćimoviću, nastavljeno je saslušanjem komšije iz stana iznad.

Optužbe su, podsetimo, da je vežbanjem na klaviru remetio javni red i mir, a na buku se žalio komšija koji je danas svedočio na sudu u svojstvu oštećenog.

POVEZANE VESTI

Predsednik Prekršajnog suda Mišel Marković najavio je da će krajem decembra biti održano još jedno ročište na kojem će biti saslušani i roditelji mladog pijaniste, sa kojima stanuje.

Marković je rekao da će roditelji biti saslušani po Aćimovićevom predlogu. Sudija bi, potom, trebalo da donese presudu.

Kako je N1 ranije izveštavala, mladi muzičar tvrdi da mu komšije, uz pomoć veoma ažurnih službi reda, uskraćuju pravo na rad, jer od muzike živi. Takođe je neobično kako je policija odlučila da podigne prijavu protiv njega, jer u stanu klavir mogu da sviraju i drugi, a ne samo osamnaestogodišnjak.

U prekrsajnoj prijavi, podsetimo, Aćimović je 16. februara u svom stanu stambenoj zgradi na Bulevaru Nikole Tesle između 10 i 14 sati svirao klavir čime je prekršio Zakon o javnom redu i miru.

Prema odredbama zakona za remećenje javnog reda i mira, korišćenjem muzičkih instrumenata, radio i televizijskih prijemnika i drugih zvučnih uređaja izriče se novčana kazna od 5.000 do 30.000 dinara.