Zukorlić: Za 30 godina nijedna značajna investicija u Sandžaku, nijedna fabrika

Vesti 09. dec 202016:09 > 16:14
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić izjavio je da u prethodnih 30 godina na području Sandžaka nije bilo nijedne značajnije proizvodne investicije, nije otvorena nijedna fabrika.

On je za skupštinskom govornicom, tokom razmatranja seta finansijskih zakona, pitao zašto taj prostor ne dolazi na red i da li je moguće da ni turske, ni nemačke, ni bilo koje druge investicije ne mogu da nađu svoj prostor u Sandžaku. Zukorlić je rekao da je svestan da su glavni krivci za stanje u Sandžaku dve političke stranke koje ovaj kraj drže 30 godina kao taoca, ali je dodao da one ne mogu da budu jedini krivci i jedini izgovor. 

Zukorlić je rekao da mora da postoji kontrola, nadzor, kao i da mora da se otvori nova stranica u politici prema ovom prostoru.

„Nameće se osećaj da neko želi da taj prostor drži kao eks teritoriju, da mu šalje poruku da to nije prostor ove države i da ne treba da bude.To je pogrešna politika“, ocenio je Zukorlić.

On je rekao i da se ovih dana u Novom Pazaru razotkriva krađa decenije i da je jedan građanin došao do dokumentacije na osnovu koje se vidi da je za dva mandata lokalne vlasti ukradeno iz budžeta više od 60 miliona evra.

„Verujte da u Novom Pazaru imamo stanje među građanima na ivici ustanka“, rekao je Zukorlić i dodao da državni organi ne mogu o tome da ćute.