Nagrada Novog optimizma Čaviću i Šaponji i emisiji "Marka Žvaka"

Vesti 08. dec 202013:39 > 13:42
Podeli:
Izvor: N1

Ove godine dobitnici nagrade pokreta Novi optimizam su emisija "Marka Žvaka" i njeni autori Dušan Čavić i Dušan Šaponja kao autentičan i dobar primer Novog Optimizma, saopštio je taj pokret, koji dodeljuje svoju godišnju nagradu na Međunarodni dan ljudskih prava - 10. decembra.

„Istrajnost ovih autora, koja traje više od 20 godina, pravi je podsetnik kako se gradi, stvara i brani građansko društvo i njegove vrednosti. Podizanje svesti o važnim ali zaboravljenim temama, problemi običnih heroja svakodnevice u Srbiji, beskompromisna borba protiv različitih vrsta ekstremizama – sve su to kvaliteti koje svako od nas treba da neguje i praktikuje“, saopšteno je.

Kako se navodi, uprkos različitim preprekama i ograničenjima, njihova borba da ostanu prisutni tu, u etru, da se prilagode i iznova osmisle, da ne odustanu jer – važno je, pokazuje visok nivo građanske odgovornosti, istinskog aktivizma i pravog primera za svakog od nas. 

Nagrada će biti dodeljena u četvrtak, 10. decembra, u 13 časova. Ovim događajem će, kako se dodaje, ujedno biti obeležen i 16. rođendan Pokreta Novi Optimizam.

Prošle godine nagrada je dodeljena uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću i profesorki Biljani Stojković.