Vesić: Pešaci će od nedelje preko raskrsnice Makedonske i Dečanske moći i ukoso

Vesti 07. dec 202014:14 > 14:22
Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će od naredne nedelje na raskrsnici Makedonske i Dečanske ulice biti primenjen novi režim za pešake, koji će značiti da će saobraćaj istovremeno biti zaustavljan u svim smerovima da bi pešaci mogli da prelaze ulicu, kako na dosadašnjim pešačkim prelazima, tako i ukoso - sa jedne strane na drugu.

Vesić je za televiziju Prva izjavio da će novi, kosi pešački prelazi na ovoj raskrsnici, biti ofarbani u petak i subotu, da bi takav režim saobraćaja počeo u nedelju.

„To nije model za svaku raskrsnicu, več samo na velikim“, rekao je Vesić i dodao da će Beograd dobiti raskrsnicu kakvu imaju mnogi veliki evropski gradovi.

Vesić je najavio i da će na 322, od oko 650 raskrsnica u Beogradu, biti postavljeni novi semafori pod adaptivnim softverom koji će izračunavati gustinu saobraćaja i na osnovu toga određivati dužinu crvenog, odnosno zelenog svetla za vozila i za pešake.

On je rekao i da će svi tramvaji u Beogradu dobiti uredjaje za prepoznavanje uz pomoć kojih će prolaziti bez zastoja kroz raskrsnice.

„Ubrzaćemo svaki tramvajski prevoz. Prva će biti rasrsnica kod Pravnog fakulteta, gde ce tramvaji uvek dobijati prednost“, kazao je Vesić.