Grad Beograd raspisuje tendere za izgradnju šest vrtića

Vesti 07. dec 202009:41 > 09:44
N1 (ilustracija)

Grad Beograd raspisaće iduće sedmice tendere za projektovanje i izgradnju šest novih vrtića, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je u jutarnjem programu TV Hepi rekao da će vrtići biti građeni u naselju Braće Jerković na Voždovcu, naselju Mirijevo na Zvezdari, na Miljakovcu 3 u Rakovici, levoj obali Dunava u opštini Palilula, u selu Stepojevac u Lazarevcu i u centru Mladenovca, prenosi Beoinfo.

„Trenutno gradimo vrtiće u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, Bulevaru patrijarha Pavla u Rakovici, Belom polju u Obrenovcu, Novogradskoj ulici u Zemunu, kao i u Bloku 62 i na Bežanijskoj kosi u Novom Beogradu, a prošle nedelje smo raspisali tender za rekonstrukciju aneksa zgrade gradske opštine Vračar, koji će biti pretvoren u vrtić za oko 300 mališana, rekao je Vesić.

Otkada se u Beogradu na organizovan način brine o deci, od tridesetih godina prošlog veka, nikada u 18 meseci nije sagrađeno 14 vrtića, tvrdi zamenik gradonačelnika, navodeći da će te ustanove grad koštati 20 miliona evra.

On je najavio da će svi vrtići biće završeni do kraja naredne godine, a u njima će biti mesta za oko 3.000 dece. Dodao je da je pre osam godina na listama čekanja za beogradske vrtiće bilo oko 10.000 dece.