Vlada Srbije: Kartica pogodnosti za angažovane u kovid sistemu

Vesti 03. dec 202020:23 > 20:25
Podeli:
Izvor: N1

Vlada Srbije usvojila je zaključak o uspostavljanju privremenog projekta - Kartica pogodnosti "Za naše heroje" za zaposlene, radno angažovane i volontere u kovid 19 sistemu kojima su omogućene odgovarajuće olakšice zbog otežanih uslova života i rada tokom pandemije.

Uvođenjem ove kartice biće moguće ostvariti pogodnosti prilikom plaćanja robe i usluga kod privrednih društava, pravnih lica, preduzetnika, ustanova i partnerskih kompanija sa kojima će biti potpisan protokol o saradnji.

Osim toga, nosioci kartice imaće i prednost pri ostvarivanju prava i dobijanju usluga u državnim institucijama, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama i ustanovama socijalne zaštite.

Kartica će biti personalizovana i moći će da se koriste na celoj teritoriji Srbije, bez obzira na mesto prebivališta korisnika.

Vlada je usvojila i predlog za promenu Ustava Srbije u delu koji se odnosi na sudove i javna tužilaštva i druge posledične delove najvišeg opšteg pravnog akta, što je neophodan korak u daljem jačanju vladavine prava i daljem usklađivanju sa evropskim pravnim tekovinama i standardima.

Usvojen je i Akcioni plan za sprovođenje strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji za period od 2020. do 2025. godine.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.