SSP: Fiskalni savet potvrdio da će Er Srbija koštati Srbiju oko 600 miliona evra

Vesti 03. dec 202010:12 > 10:15
Stranka slobode i pravde
N1

Stranka slobode i pravde istakla je danas da je i Fiskalni savet potvrdio da će projekat Er Srbija koštati Srbiju oko 600 miliona evra i ocenila da je taj novac mogao da bude uložen u zdravstvo.

POVEZANE VESTI

„Fiskalni savet potvrdio je da će nas Vučićev ‘projekat veka’ sa Etihadom koštati blizu 600 miliona evra, od čega smo mogli da napravimo šest novih kliničkih centara ili da tri godine lekarima obezbedimo plate od 1.000 evra“, naveo je SSP u saopštenju.

Ističe se da Srbija godinama nije ulagala u zdravstvo, jer su prioritet bili „Vučićevi poslovni dilovi, poput Er Srbije“, čije gubitke je Srbija u potpunosti finansirala, „dok se stotine miliona evra odlivalo arapskom partneru za usluge zakupa aviona, posada i slotova, kamatu i proviziju za zajmove“.

„Zato danas imamo devastiranu zdravstvenu infrastrukturu i akutni manjak zdravstvenih radnika, koji uprkos nadljudskim naporima ne mogu da se izbore sa posledicama pandemije, pa su pacijenti počeli da nam umiru u čekaonicama domova zdravlja“, navodi se u saopštenju.