Kapaciteti u KC Niš na izmaku

N1

Od korone na jugu Srbije najmanje 15 preminulih, a Niš je na izmaku kapaciteta opredeljenih za smestaj kovid pacijenata.

Ukoliko se ovakva dinamika prijema novoobolelih nastavi, u upravi kažu da će morati već za dan ili dva da angažuju prostor i postelje namenjene „nekovid“ bolesnicima.

Rukovodilac kovid stacionara Boris Đinđić rekao je da će, neminovno, doći do suženja mogućnosti za pružanje medicinskih usluga onima koji nemaju kovid-19, a moraju u bolnicu.

U odnosu na juče, danas su, u Nišu, na bolničkom lečenju dva pacijenta više. Ukupno 352 pacijenta zaražena koronom su u Kliničkom centru u tom gradu, među kojima je 15 jako teških slučajeva.

Veliki je i broj zaraženih lekara i medicinskih sestara u Nišu, pa se već oseća njihov nedostatak.

Kovid bolnica u Čairu ubrzano se puni pacijentima iz Beograda

Privremena kovid bolnica u niškoj hali „Čair“, koja ima 180 kreveta, ubrzano se puni i to pacijentima iz Beograda, saznaje agencija Beta od koordinatora te bolnice i pomoćnika direktora Kliničkog centra Niš Gorana Stanojevića.

„Pre nedelju dana u ‘Čairu’ je bilo desetak pacijenata, a danas 104. Samo u toku minule noći i juče primili smo iz Beograda 55 pacijenata jer su u tom gradu bolnički kapaciteti ispunjeni“, rekao je Stanojević.

Prema njegovim rečima, pacijenti koji su zbrinuti u „Čairu“ uglavnom imaju laku kliničku sliku, ali ima i srednje teških pacijenata, tako da su 22 obolela sa kiseoničkom potporom zbog upale pluća. Stanojević je rekao da očekuje manji broj pacijenata iz Beograda nakon što bude otvorena bolnica u Batajnici.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.