NUNS osuđuje vređanje novinarke TV Prva

Vesti 02. dec 202013:38 > 13:42
N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je ometanje rada i uvreda upućenih novinarki TV Prva i njenim kolege dok su izveštavali iz Majura kod Šapca, saopštio je NUNS.

Ekipa TV Prva je, kakos e navodi, otišla ispred kafane „Luna“ u Majuru, u kojoj je u noći između petka i subote uhapšeno nekoliko osoba zbog sumnje da su primoravali žene na prostituciju.

Dok je reporterka sa lica mesta navodila nove pojedinosti o slučaju, u program je upao slučajni prolaznik koji je počeo da dobacuje i psuje novinarku TV Prve.

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozvalo građane da ne ometaju novinare u obavljanju njihovog posla jer novinari i mediji tu su prevenstveno za i zbog građana, kako bi im prižili informacije o temama koje su od javnog interesa.

Političare i nosioce državnih funkcija NUNS poziva da se uzdrže od vređanja i verbalnih napada na novinare kako bi svojim primerom pokazali da poštuju novinare i njihovu profesiju i da budu svesni njihove uloge u razvijenom demokratskom društvu, kakvom Srbiji teži.

Novinare i novinarke NUNS je pozvao da prijave sve slučajeve napada kojima su izloženi dok obavljaju svoj posao.