Obradović: Nema pomaka dok se u Krizni štab ne uključe nekompromitovane ličnosti

Vesti 01. dec 202014:43 > 14:53
Podeli:
Boško Obradović
Izvor: N1

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da Srbija očigledno ima novac koji bi mogla da iskoristi za lečenje teško bolesne dece, ali da zbog loše organizacije vlasti ne postoje fondovi određeni za to, nego građani skupljaju novac šaljući SMS poruke.

Obradović je to rekao na konferenciji za novinare ispred zgrade u kojoj se nalazi Ministarstvo zdravlja na kojoj je izneo sedam mera za spas zdravstva Srbije i zdravlja njenih građana.

On je apelovao na Ministarstvo zdravlja da čuje glas stručnjaka koji nisu deo Kriznog štaba i koji imaju drugačije mišljenje.

„Slušaju se samo stručnjaci koji su podržali Aleksandra Vučića. Ne može biti pomaka na bolje dok u Krizni štab, u koji više niko nema poverenja, ne budu uključeni drugi, nekompromitovani stručnjaci koji nisu deo režimske propagande i nisu članovi bilo koje političke stranke“, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, prva mera koju je potrebno hitno uvesti jeste vraćanje poverenja građana u državu, a to nije moguće ako ne dođe do promene sastava Kriznog štaba.

Druge mere su hitno zapošljavanje novog medicinskog osoblja, povećanje plata u zdravstvu, nagradni bonus za sve koji su u kovid sistemu, beneficirani radni staž onima koji su prethodnih meseci radili u kovid odeljenjima, uključivanje privatnog zdravstva u borbu protiv virusa korona, a posebno za lečenje pacijenata koji boluju od drugih bolesti i koji zbog pandemije ne mogu da dođu na red i da dobiju pomoć.

Lider Dveri je istakao da kontradiktorne informacije koje plasiraju iz Kriznog štaba za suzbijanje zaraze virusom korona psihološki lome ljude, usled čega raste napetost, koja izaziva sukobe i među pacijentima i između pacijenata i medicinskog osoblja…

Konferenciju za novinare sve vreme je ometao predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić, koji je uzvikivao uvrede na račun lidera Saveza za Srbiju, Dragana Đilasa, Boška Obradovića, i psovao i pretio pojedincima koji su mu prilazili da ga smire.