Bjelogrlić: Seka Sablić je ponos nacije, narod to zna ali ne zna kako da to kaže

Vesti 01. dec. 202014:14 > 14:22
Podeli:
Izvor: N1

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić stao je u odbranu koleginice Seke Sablić i osudio ponašanje poslanika Marka Atlagića u Skupštini Srbije, kada je glumicu tokom svog izlaganja optužio da nije patriota, a sve zbog njenog intervjua za nedeljnik "NIN".

„U svakoj naciji, državi, u svakom društvu, postoje mediokriteti i postoje slobodoumni, talentovani i izuzetni ljudi. Države se razlikuju, između ostalog, i u afirmaciji jednih u odnosu na druge“, izjavio je Bjelogrlić za dnevni list Danas.

Dodao je i da „uređene i srećne države neguju i čuvaju svoje vredne i izuzetne ljude, kao svojevrsni putokaz napretku svoje zajednice“.

POVEZANE VESTI

„Druge države, u koje nažalost spada i naša, upravo uz pomoć mediokriteta i moralnih i ljudskih ništavila pokušavaju da kreiraju društvo u kojem će poslušnici, kukavice i nezainteresovani nadjačati ljude sa intergritetom. Tako se pravi idealan teren za dugogodišnje vladanje. Ništa novo. Oproban metod, toliko puta viđen u istoriji čovečanstva“, izjavio je Bjelogrlić.

Bjelogrlić je takođe rekao da je siguran u to da je velika većina nacije ponosna na umetnicu kakva je Seka Sablić.

„Siguran sam da je velika većina naše nacije ponosna što imamo Jelisavetu Seku Sablić, i da se stidi ljudi poput Atlagića. Problem je što ne zna kako da to kaže i pokaže. Kako da se tome usprotivi“, ocenio je.

Udruženje dramskih umetnika Srbije ocenilo je u ponedeljak da napadi na glumicu Jelisavetu Seku Sablić u Skupštini Srbije predstavljaju nedoličan i nepatriotski čin, kao i da je to napad na slobodu izražavanja.

Oni su u saopštenju naveli da je napad na Seku Sablić napad na Ustav Srbije.

Poslanik vladajuće koalicije Marko Atlagić kritikovao je glumicu zbog stavova izrečenih u intervjuu za „NIN“, gde je između ostalog, izjavila da je „otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme“.