UPK: Lekarska profesija se uvlači u blato, kolega Kon da odgovori na pitanja

Vesti 30. nov 202019:36 > 19:52
Medija centar

Udruženje "Ujedinjeni protiv kovida" je saopštilo da se" spinovanjem u javnosti i zamenom teza lekarska profesija uvlači u blato", i napomenulo da ono "neće biti deo toga". Ovo udruženje je ponovo pozvalo epidemiologa Predraga Kona da odgovori na pitanja koja su mu javno postavljena.

POVEZANE VESTI

„Udruženje ima jasan otklon od nepotizma, partijske pripadnosti, ljudi na rukovodećim pozicijama sa materijalnim pretenzijama, osoba sklonih korupciji i svega onoga što naše zdravstvo decenijama unazad opterećuje“, navode iz UPK-a.

Oni su poručili da će pokušati da izgrade „sistem u kome lekari, medicinske sestre, tehničari i sav ostali kadar mogu da rade ponosno, slobodno i posvećeno, i da za to budu adekvatno plaćeni“.

„Poslednjih dana usled nemoći i nesposobnosti države da se nosi sa krizom, nastalom usled neadekvatne strategije u borbi protiv kovida, pokušava se spinovanje u javnosti i zamena teza uvlačenjem naše profesije u medijsko blato. Mi niti želimo niti ćemo biti deo toga. Od kolege Kona očekujemo odgovore na javno postavljena pitanja“, navodi se u saopštenju.

„Ujedinjeni protiv kovida“ ističu da će se truditi da i dalje javnost obaveštavaju o svim novim stručnim predlozima u vezi kovida 19 preko njihovog sajta, kao i da će biti „konstruktivni u do sada najtežoj situaciji u kojoj se našlo naše zdravstvo“.

„Oni neka nastave da se bave atentatima, ambasadorima, kućama i uvredama naših kolega. Ako ništa drugo ostaće zabeleženo na koju se strategiju odlučila naša država u vreme kada je od ovog virusa umirao dnevno najveći broj građana“, dodaje se u saopštenju.